Термобілизна: для чого, як обрати, як використовувати! Як не замерзнути взимку! Thermal underwear - LolaZas Blog Нотатки про красу!

понеділок, 11 січня 2021 р.

Термобілизна: для чого, як обрати, як використовувати! Як не замерзнути взимку! Thermal underwear

Термобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwear

Якщо ви вважаєте, що основне призначення термобілизни - це зігрівати, то читаємо далі. Буду розвіювати цей міф!

Насправді, основна ціль термобілизни - це відведення вологи. Коли ви одягаєте термобілизну, немає відчуття сильного тепла, є відчуття на межі, не холодно, але і не жарко. Більш доречна назва для такого виду одягу - функціональна білизна, одяг.

Тому не треба вважати, що термобілизна захистить вас від морозів -30 - -40С.  Цього можна досягти за допомогою створення багатошаровості одягу.

Термобілизну використовують не тількі взимку, а й влітку.

Термобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwear

Щоб обрати правильно термобілизну, треба чітко визначити для себе де ви будете її використовувати, які будуть фізичні навантаження. Універсального функціонального одягу не буває. 

Для спорту одна білизна, а для життя без надмірного фізичного навантаження зовсім інша.

Термобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwearТермобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwear

З чого почати при виборі функціонального одягу:

1. Обираємо розмір, щоб білизна щільно притискалась до шкіри, але й не передавлювала, й не була занадто вільною, щоб не втрачати тепло, і щоб волога не залишалась на шкірі.

Шви на білизні повинні бути пласкими, щоб не натирати.

2. Обираємо склад та товщину тканини, під інтенсивність фізичних навантажень.

При інтенсивних навантаженнях першим шаром краще обирати синтетику, вона максимально буде відводити вологу. 

Бренди, що випускають виключно функціональну білизну завжди ставлять маркування за яким можна визначити товщину тканини та для якої пори року, чи виду спорту вона підходить. Такі бренди мають багато різних ліній одягу з акцентом на різного роду активність і під час яких погодних умов ви будете перебувати на вулиці. Один одяг буде захищати від вітру, інший від дощу, від холоду, відводити вологу зі шкіри, чи зберігати тепло.

3. Для утеплення створюємо багатошаровість з різних елементів одягу, за принципом термобілизна-светр-куртка.

Зазвичай другим шаром обираю фліс. Будь-який теплий товстий светр теж підійде. Це як раз той шар одягу, що буде зігрівати.

Багатошаровість одягу дозволяє регулювати температуру тіла, прибираючи зайвий елемент одягу.

Повністю  синтетична тканина підходить для активної фізичної активності, добре відводить вологу зі шкіри,  швидко сохне. Але синтетика швидко вбирає неприємні запахи. І прати її треба майже після кожного використання. У людей схильних до алергії може викликати реакцію. 

Термобілизну з тонкої синтетичної тканини можна використовувати не тільки взимку,  а і влітку теж. Бо основна функція водовідведення важлива і коли жарко.

Синтетика з додаванням бавовни, віскози, чи вовни  допомагає зігрітися, відводить вологу. Більш підходить для помірної активності, коли людина менше пітніє. Білизна з комбінованим складом тканини більш універсальна. Її можна носити коли прохолодно, та є фізична активність. 

Термобілизна з синтетики, та напівсинтетики, а також термовзуття, зазвичай добре себе проявлять, коли людина активна. В моменти спокою вона не сильно зігріває.

Білизна тільки із натуральних матеріалів: бавовни, вовни, віскози. Така білизна підходить для мінімальної активності. Може підійти і для сну, чи під одяг на роботу.  Може сісти після прання, швидко протирається. Білизна з вовни мериноса ще і не дешева. В такій білизні можна спітніти. Але білизна з вовни мериноса добре підходить для повсякденного використання у місті, і навіть у вологому стані зігріває.

Термобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwear

Є компресійна термобілизна, що зоновано контролює терморегуляцію і відводить воду. Вона враховує ділянки де треба відводити вологу, де зігріти.

Теж особливої уваги треба приділити догляду за  термобілизною. Уважно читайте етикетки.  Бажано такий одяг не прати в пральній машині. Чи використовувати режим без віджиму, та температури не вище 30-40С. Для прання підходять гелі. Є спеціальні гелі для мембранних речей, вони теж підходять. Не можна сушити термобілизну на батареї, бо білизна може втратити свої властивості.

Термобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwear



Варто звернути увагу і на зовнішній вигляд такої білизни. Часто такі речі 
одягають просто під верхній одяг, який в приміщенні потім знімається. Мені подобаються такі деталі в термоодязі, як  подовжений рукав з отвором для великого пальця, як на фото, а також подовжені легінси з отвором під п'ятку. 

Якщо вам цікава ця тема, чи є питання - дайте мені знати!

Термобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwear

І трохи фото з наших мандрівок природою! 

Дивовижні пейзажі України. ПриродаДивовижні пейзажі України. ПриродаТермобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwearПрирода. Дивовижні пейзажі УкраїниТермобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwearТермобілизна для чого, як обрати, як використовувати! Як зігрітися зимою! Thermal underwearДивовижні пейзажі України. ПриродаДивовижні пейзажі України. ПриродаДивовижні пейзажі України. ПриродаДивовижні пейзажі України. ПриродаДивовижні пейзажі України. ПриродаДивовижні пейзажі України. ПриродаДивовижні пейзажі України. Природа




Немає коментарів:

Популярные сообщения