Сонцезахисні засоби. Sunscreen - LolaZas Blog Нотатки про красу!

вівторок, 22 червня 2021 р.

Сонцезахисні засоби. Sunscreen

Сонцезахисні засоби
 Часто розповідаю вам про захист від сонця, але це така тема, що можна обговорювати роками і не все висказати. Влітку намагаюсь якомога більше часу проводити на вулиці, тому захисту від сонця приділяю багато уваги.

 Найпростіше, це ховатися від сонця у затінку, носити панами, та сонцезахисні окуляри, одяг, який буде захищати найбільш чутливі ділянки шкіри.

 Бажано перед виходом на вулицю, перевіряти показники  ультрафіолетового індексу по годинам, та при високих значеннях індексу ховатись вдома, чи під навісом. 

0-2 бали - низький рівень УФ-індексу;

3-5 бали - помірний;

6-7 - високий;

8-10 - дуже високий;

11+ - екстремальний.

 В мережі дуже легко знайти за своєю місцевістю показники і орієнтуватись за цими значеннями.

Сонцезахисні засоби

Сонцезахисні засоби

Сонцезахисні засоби


Сонцезахисні засоби

Сонцезахисні засоби

Сонцезахисні засоби

 Та коли вже  вийшли на сонце, то в хід йдуть сонцезахисні засоби. А знайти ідеальний сонцезахисний крем справа не проста. В мене шкіра світла, чутлива, сіро-зелені очі - це  2 тип шкіри за чутливістю до УФ-випромінювання. Безпечно знаходитись під сонцем для такого типу шкіри -  близько 15 хвилин. В весняний період та на початку літа такій шкірі підходять санскріни з SPF-фактором 30-35.  Я зазвичай використовую засоби з SPF50. При нанесенні засобу дуже важливий момент, враховувати кількість нанесеного крему для створення сонцезахисного бар'єру. Якщо шар санскріну затонкий, то значення SPF буде знижуватися.

 Рекомендують приблизно 2 мг крему на 1 кв. см шкіри. Якщо шар санскріну буде недостатнім, то і захист буде не повноцінним. В цілому на одне застосування обличчя і тіла йде близько 36г крему.

Сонцезахисні засоби

 Краще обирати санскрін із захистом від UVA (довгохвильові промені, проникають глибоко в шкіру) і від UVB (короткохвильові промені, проникають у верхні шари шкіри, викликають сонячні опіки) випромінювань. Найчастіше на упаковці або в описі це зазначено.

 Якщо в основному в денний час на вулиці ви знаходитесь не більше двох годин, то достатньо одного нанесення санскріну без поновлення, інакше слід повторно нанести засіб. Поновлювати такі засоби треба і після купання, навіть якщо засіб водостійкий, після фізичної активності. Також не забувайте їх змивати. А я й надалі буду знайомити вас з  нюансами захисту від сонця.

  Сонцезахисні засоби можна придбати на Notino.ua

Сонцезахисні засоби

Немає коментарів:

Популярные сообщения